Cieľom podujatia je
- Poskytnúť informácie o právnych aspektoch a možnostiach repoweringu OZE projektov v nových legislatívnych podmienkach
- Oboznámiť účastníkov s úlohou OZE v aktualizovanom Národnom energetickom a klimatickom pláne do roku 2030
- Diskutovať o vplyve smernice REDIII na slovenskú energetickú politiku a rozvoj trhu s OZE
- Umožniť účastníkom nadviazať kontakty s odborníkmi a diskutovať o možnostiach spolupráce v oblasti rozvoja obnoviteľných zdrojov energie
Kľúčové témy
- Dopady legislatívnych zmien v environmentálnom posudzovaní vplyvov (EIA) na povoľovanie energetických projektov
- Možnosti repoweringu existujúcich obnoviteľných zdrojov energie (OZE) v kontexte nových predpisov ÚRSO
- Úloha OZE v Národnom energetickom a klimatickom pláne do roku 2030
- Implementácia smernice REDIII a jej vplyv na slovenskú energetickú politiku
- Aktuálne trendy vo vývoji trhu obnoviteľných zdrojov energie na Slovensku
Podujatie je určené
- Investorom a finančníkom v oblasti energetiky
- Výrobcom a dodávateľom technológií pre obnoviteľné zdroje energie
- Profesionálom z energetického priemyslu
- Odborníkom na environmentálne posudzovanie a trvalú udržateľnosť
- Advokátom a právnikom špecializovaným na energetické právo
Program zahŕňa
- Legislatívne zmeny v EIA a ich dopady na energetické projekty: Šimon Hudák a Jozef Hudák z advokátskej kancelárie Poláček & Partners predstavia zmeny v legislatíve EIA a možnosti repoweringu existujúcich OZE
- Národný energetický a klimatický plán do roku 2030: Prezentácia Juraja Nováka z Ministerstva hospodárstva SR.
- Implementácia smernice REDIII: Lenka Petrová z Európskej komisie priblíži vplyv tejto smernice na slovenskú energetickú politiku.
- Diskusia a networking: Priestor na otázky, výmenu názorov a diskusiu so špičkovými odborníkmi.
Kompletný program nájdete TU.
Registrácia
Na podujatie je potrebné sa zaregistrovať najneskôr do pondelka, 25. novembra 2024, 12:00 hod. na nasledovnom ODKAZE.
Registračný poplatok je 95 EUR bez DPH, členovia SAPI 50 EUR bez DPH. V cene je zahrnuté občerstvenie a obed.