Ako sa stať členom?

V čase, keď je automobilový priemysel jedným z pilierov slovenskej ekonomiky, je jeho budúcnosť úzko spätá s pokrokom v oblasti Industry 4.0.

„Digitalizácia výroby, procesov a administratívy je kľúčová pre udržanie konkurencieschopnosti a líderskej pozície Slovenska na globálnom trhu. Aby mohli slovenské automotive firmy prežiť do budúcnosti, potrebujú inovovať a modernizovať svoje technológie. Industry 4.0 prináša inteligentné riešenia, ktoré umožňujú efektívnejšie využívanie zdrojov, zvyšujú produktivitu a umožňujú flexibilnejšiu reakciu na potreby trhu. Pozývame všetky firmy v automobilovom priemysle, ktoré zrealizovali úspešné projekty v oblasti digitalizácie, aby sa do tejto súťaže zapojili. Prihlasovací formulár je veľmi jednoduchý a jeho vyplnenie je otázkou pár hodín. Veríme, že táto cena inšpiruje aj menšie spoločnosti, aby sa pustili do vlastných digitálnych iniciatív“, uviedol Tomáš Osuský, iniciátor ceny a predseda divízie subdodávateľov Zväzu automobilového priemyslu SR.

Cieľom Ceny ZAP SR je oceniť projekty, ktoré slúžia ako inšpirácia pre ďalšie firmy a povzbudiť ich pri zavádzaní inovácií. Súťaží sa v dvoch kategóriách: veľké podniky a malé a stredné podniky (SME). Víťazné spoločnosti budú mať možnosť prezentovať svoje projekty na najvýznamnejšom automotive podujatí v regióne NEWMATEC 2025. Okrem toho, zástupcov víťazných projektov čaká prekvapenie v podobe návštevy inovatívnej konferencie.

Súťaže sa môžu zúčastniť spoločnosti, ktoré už zrealizovali svoje projekty vo vlastných prevádzkach, vítané sú aj spoločnosti mimo členskej základne ZAP SR, ktoré  pôsobia v automobilovom priemysle. Súťažné prihlášky je možné podávať do 14. marca 2025 prostredníctvom jednoduchého formulára dostupného na webovej stránke www.zapsr.sk/cenazap.

Podporovaním Industry 4.0  modernizujeme náš priemysel  a zabezpečujeme aj jeho udržateľný rozvoj, schopnosť pružne reagovať na nové výzvy a vytváranie pracovných miest budúcnosti.

Zdroj: ZAP SR

Scroll top